Din zona de vis Bled (Slovenia) spre Cortina D’Ampezzo (Italia)

Publicat pe Actualizat pe

Din zona de vis Bled (Slovenia) spre Cortina D’Ampezzo (Italia)

Episodul 2

     Data: 28-01.07.2011
     Zona: Triglav, Bled, Cortina D’Ampezzo
     Scop: catarare, baie, plimbarica
     Dupa tura extraordinara pe Varful Triglav, decidem sa cataram umpic si alegem o zona Bohinjska Bela aflata la ~ 35 de km de cabana unde suntem cazati Aljazev Dom. Zona de catarat este in spatele caselor unui satuc pitoresc care m-a fermecat. Daca m-as muta, in zona asta a Sloveniei mi-ar place! Totul este de un calm perfect. Ai o senzatie de spatiu atemporal, un aer de munte curat, case si gradini ingrijite si de o arhitectura de basm, este o zona in care te poti bucura de viata si poti practica o gramada de sporturi.
     Trasele de catarat sunt foarte bine batute pe ancore chimice, fiecare mansa are topul ei si poti exersa pe toate gradele. Noi am inceput cu ceva usurele de 4+ si 5 la final „jucandu-ne” pe ceva de gradele 6+ si 7. Multumiti de efortul depus si ademeniti de soarele si vremea superba am fugit spre Bled unde am pus ochii pe fantasticul lac de acolo. Cuvinte nu am sa va descriu exact cum este si ce am simitit. Este… perfect! Apa albastra de munte, culmea si calda, zona de plaja si baie amenajata cu gazon, piste de alergare si de ciclism… hmmmm ce sa mai spun! Un loc perfect de concediu care vi-l recomand din tot sufletul. Lacul este foarte mare si poti vizita o insulita cu biserica, poti pescui sau sa te dai cu caiacul… Facem o baie buna, mancam o pizza si mai buna si facem planuri, pentru ca in data de 29 iunie plecam spre Italia.
       Dupa un drum superb spre Cortina, in care am trecut un pas montan cu altitudinea de 2200 m, ne cazam la camping Dolomite. In prima zi planurile de a face o via ferrata pica deoarece dimineata e cam innorat si picura umpic. Asa ca facem o plimbarica circuit de vreo 5:30 ore si 1200 metri diferenta de nivel pana la Refugiu Faloria 2123 m. Cu ocazia asta admiram „turnurile” stancoase ce strajuiesc Cortina transforma zona intr-un pol magnetic pentru alpinismul italian si european. 
              Vremea tine cu noi si de data asta si satisfactia, bucuria de a fi pe munte, de a fi in concediu, de a fi cu prietenii este maxima.
Va urma!

3 gânduri despre „Din zona de vis Bled (Slovenia) spre Cortina D’Ampezzo (Italia)

    ION MARIAN a spus:
    06/08/2011 la 10:59

    SUPERB !!!

    krisztina a spus:
    25/08/2011 la 22:37

    Nu stiu daca e atat de bun aparatul foto, sau chiar asa arata tot ce vizitezi, dar peisajele sunt ireal de frumoase. Keep up the good work and a lot of joy.

      Caba Dan a răspuns:
      26/08/2011 la 07:09

      Servus,
      Noi incercam sa vedem de fiecare data altceva, si binenteles zone cat mai spectaculoare. In realitate peisajul este mult mai spendid ;)!

      Multe iesiri in zone cat se poate de frumoase!

Lasă un comentariu