Catarare in Cheile Turzii – Turnul Ascutit

Publicat pe Actualizat pe

Catarare in Cheile Turzii – Turnul Ascutit

Gustul libertatii si a linistei!

     Data: 28.05.2011
     Zona: Cheile Turzii
     Scopul: Catarare traseul Turnul Ascutit, 6 lc, grad 5A/7-
     Trupa: Akos, Tunde, Dan Caba, Corina, Florin, Cata si Roger
     Foto: Silvique (http://www.silvique.ro/) si Florin Capalnean
     Weekendul acesta se anunta unul foarte aglomerat. Cum vrem sa facem de toate si sa profitam la maxim de fiecare moment sambata dimineata plecam spre Cheile Turzii. Ceilalti vin mai mult pentru mine :D. Prieteni adevarati! De ce sa vina pentru mine… pentru ca Akos „ma provocase” la un traseu adevarat in doi! :P.
      La ora 9:30 parcam in chei si rapid ne echipam indreptandu-ne spre traseu.  Trupa, ramane in zona Scolii Turdene iar eu cu Akos intram in traseul Turnul Ascutit. Citesem un articol foarte dragut la Silvique (http://www.silvique.ro/2010/06/20100608-traseul-turnul-ascutit.html) in care pozele m-au impresionat de-a dreptul.  Cu acordul ei am sa va arat si voua ce am vazut si noi de acolo de sus! 😉
       Traseul este unul superb! Are 6 lungimi, primele trei avand pasajele cele mai „delicate”. Eu am mers secund fiindca sunt in perioada de „formare”. Am avut noroc ca ne-am miscat binisor si nu am avut probleme cu soarele si caldura. Prima lungine care are aproximativ 50 de metrii am facut-o cam in forta dar din a doua lungime m-am bucurat de fiecare priza buna si metru urcat. Stiu ca mai am mult de munca, stiu ca trebuie sa ma antrenez dar am fost multumit de evolutia mea de „modest” ce sunt.  :)) Pozele cred ca vorbes de la sine… Akos este un partener excelent iar increderea si siguranta sunt 100%. Spre sincer sa cataram cat mai mult impreuna!
      Am iesit din traseu cam in 3:15 ore si am coborat pe o retragere la care de mult visam, Grota lui Hili. Ne intalnim cu Flo, Corina… pe care sincer ii felicit pentru progresele in escalada din ultimul timp. 🙂
      Micii, berea rece si povestile de final au pus punct unei dupa-amiezi superbe. Am fugit acasa si apoi la Mucigren sa-l sarbatorim pe prietenul nostru Feri, unde aerul curat, focul, chiatara… si-au adus din nou contributia la starea noastra de bine.
      Zilele acestea am avut un sentiment extraordinar de liniste interioara. Ma gandeam ca nu stiu cum ma percepe lumea in aceste momonte: apatic, lenes, bolnav, obosit, nefericit… dar NU e asa! Este o senzatie deosebit de placuta. O traire pe care care o doresc tuturor si pentru o perioada cat se poate de lunga. Acum l-am inteles pe Ghita. „E asa frumos!”. Asa vede el viata! Si asa si este. Viata este frumoasa, fericirea este langa noi trebuie doar sa o primim. A fi liber si linistit este aproape totul! Cu umpic de iubire cred ca poti „zbura” pana la stele si inapoi!
      Nu, nu sunt bolnav si nici nu delirez! Sunt tot eu! Nu m-am pocait si nici nu m-am drogat! :)) Incercam sa va transmit ceea ce simt eu!

2 gânduri despre „Catarare in Cheile Turzii – Turnul Ascutit

  Corina a spus:
  03/06/2011 la 11:09

  Bravo amandurora! si la mai multe

  Akos a spus:
  06/06/2011 la 19:49

  asta ce comment mai e??? asteptam la ceva ma picant:P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s