La lumina lunii, spre crestele M-tiilor Rodnei intre Varful Gargalau si Varful Pietrosu

Publicat pe

La lumina lunii, spre crestele M-tiilor Rodnei intre Varful Gargalau si Varful Pietrosu

Data: 31.10.2015

Locatia/traseu: M-tii Rodnei (Pasul Prislop – Varful Gargalau – Varful Pietrosu – Borsa)

Scop: tura montana

Trupa: Aniko, Cristi Niculescu si Caba

Toamna, cand frunzele sunt ruginii, frigul pune stapanire pe creste si natura se pregateste de iernat, e timpul perfect pentru ture montane. Sus la munte este o vizibilitate magica cate te face sa visezi, sa contempli natura si tara asta minunata.

Muntii Rodnei sunt speciali ca si incarcatura energetica dar si ca frumusete a varfurilor si a caldarilor in care din loc in loc apar lacuri glaciare.

Am ajuns vieneri seara la ora 22:00 in Borsa unde ne-am cazat la Hotel Roman. Dimineata, de fapt in toiul noptii la 3:15 ceasul suna. Dupa fix o ora era gata de plecare. Am urcat cu masina pana in Pasul Prislop si apoi pe frumul forestier pana deasupra de Cascada Cailor. Am porit pe jos la ora 5:35 la lumina intensa a lunii, fara a folosi frontalele. Vantul facea ca temperatura sa scada cu mult sub 0 grade si acest lucru il simteam pe fetele inghetate. Pe masura ce zorii zilei se iveau vantul s-a mai potolit si la ora 6:40 eram pe Varful Gargalau 2158 m unde am prins un rasarit plin de culoare.

Am revenit in Saua Gargalau urmand creasta spre tinta noastra finala Varful Pietrosu 2303 m. Ne-am mai oprit ici colo pentru am manca cate un sandwich bun facut de Anikos, am fotografiat si ne-am bucurat de „aerul tare” de munte. La ora 15:30 eram sus pe varf. Coborarea spre statia meteo am facut-o cu grija din cauza zapezii inghetate de pe poteca. La ora 17:30 eram in Borsa.

Multumesc Aniko si Cristi pentru inca o tura superba pe crestele Rodnei.

 

 

7 gânduri despre „La lumina lunii, spre crestele M-tiilor Rodnei intre Varful Gargalau si Varful Pietrosu

  Eugen a spus:
  03/11/2015 la 21:17

  Faina tura, mai ales in vremea asta adica nici vara nici iarna. Si timpul pe care l-ati scos a fost foarte bun, dar probabil temperatura nu va indemnat la multe popasuri.(^_^)
  Am facut de multe ori tura asta, dar vara si deobicei in sens invers. Am totusi o curiozitate. Cum ati recuperat masina din Stiol. Noi, deobicei duceam masina in Statiunea Borsa dupamasa si aranjam cu cineva sa ne aduca inapoi in Borsa unde urcam seara la Cabana Meteo. Dimineata plecam de la Meteo, faceam tura si coboram seara in statiune la masina.

   Caba Dan a răspuns:
   05/11/2015 la 09:57

   Noi am lasat masina mai jos de Stiol, si cineva a venit si ne-a dus-o in Borsa :). Vremea super… si ritmul a fost constant de tracking 😉

  Alexandru Luca a spus:
  21/07/2016 la 07:36

  Felicitări ! Mă bucur tare mult ca am găsit articolul tau, chiar mă gândeam dacă voi putea vedea Izvorul Bistriței si Vf. Pietrosu intr-un singur weekend! Din cate am înțeles eu voi ați făcut traseul intr-o singura zi, ceea ce ar însemna că noi am putea face dus întors (sambata, duminica) în așa fel încât să ne recuperăm și mașina din Stiol. Spune-mi tu ce ne recomanzi. Toate cele bune si drumuri binecuvantate!

   Caba Dan a răspuns:
   21/07/2016 la 08:11

   Salut!
   Noi am facut traseul cu rucsacei mici… mers intins! In doua zile e perfect de facut 🙂 Acum depinde unde vreti sa dormiti si cat de incarcati sunte-ti!
   In rest traseul e genial.

   Ture adevarate!

    Alexandru Luca a spus:
    21/07/2016 la 11:08

    Salut Dane! Noi vom avea două corturi după noi, mâncare și ce se mai ia pe munte…ne poți recomanda tu un loc unde se poate campa peste noapte? Si jos, la Stiol, este vreo parcare cu supraveghere video?

  Alexandru Luca a spus:
  21/07/2016 la 11:11

  Scuze, nu la Stiol, la Complex turistic Borșa este vreo parcare mai demnă de încredere? Ne poți da câteva sfaturi din experienta ta legată de traseu? Orice sfat e binevenit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s