Despre sport si cauze nobile

Publicat pe

Despre sport si cauze nobile

Acesta este un guestpost! Primul de acest gen pe blogul meu si ii multumesc lui Florin Capalnean pentru ideea de a transmite un mesaj nobil in acest fel.

     Exista vre-o legatura intre antrenamentul nostru si copiii din Zimbawe? Putem face in asa fel incat si altii sa beneficieze de eforturile noastre? Da, stim ca marii sportivi sustin uneori o cauza si firme serioase doneaza bani unor institutii caritabile in functie de obiectivele ambitioase pe care acestia le ating. Dar noi, cei de rand ce sanse avem? Raspunsul ni-l da un website care chiar asta face: transforma eforturile noastre in puncte pe care apoi sportivul le foloseste dupa bunul plac atat in reduceri la magazinele partenere cat si in donatii caritabile.
Hai sa vedem cum functioneaza…
    Primul pas consta in dorinta de a va antrena. Aici pot fi incluse: run, bike, hike, walk, si orice poate fi inregistrat de un GPS si implica efort personal. Runkeeper de exemplu are optiuni pentru nu mai putin de 13 sporturi. Chiar si mersul pe jos de acasa la job poate fi luat in considerare daca folosim acest serviciu de monitorizare a miscarii.
    Al doilea pas consta in inregistrarea activitatii sportive cu un GPS sau telefon care are GPS. Optiunile in ziua de astazi sunt multiple si probabil ca aproape fiecare are daca nu un GPS dedicat pentru outdoor, macar un smartphone care „stie” sa localizeze posesorul. Daca aveti un garmin, va puteti conecta la http://connect.garmin.com, daca aveti un smartphone pueti instala atat pe IOS cat si pe Android sau Blackberry una din urmatoarele aplicatii in functie de ceea ce faceti:
– Runkeeper (www.runkeeper.com) pentru aproape orice sport practicat in natura care implica parcurgerea unor distante mai mari sau mai mici. Functioneaza ca un fel de comunitate a sportivilor si puteti avea surpriza sa gasiti atat prietenii vostri deja acolo cat si concursurile la care participati!
– Everytrail (www.everytrail.com) daca doriti sa inregistrati noi trasee turistice vizibile ulterior chiar si pe Google Earth de toata lumea
– NikePlus daca aveti un iphone si senzorul special creat pentru incaltamintea Nike
– Foursquare a devenit atat de popular incat aproape nu mai are nevoie de prezentare. Pentru cei care il cunosc, punctele pe earndit.com se obtin din check-in la o sala de fitness, yoga, etc. E suficient daca treceti in apropiere de una din ele si dati check-in, punctele se aduna 🙂
– MapMyFitness care le are pe toate sau unul din fratii sai specializati: MapMyRun (alergare), MapMyRide (bike), MapMyHike (mers pe munte), MapMyWalk (plimbare), si chiar MapMyDogWalk (deduceti voi…)
    Al treilea pas cere sa va si faceti cont pe unul din site-urile mentionate mai sus in functie de preferinte si de echipamentul GPS sau telefonul destept pe care il detineti. Datorita tehnologiei vedem cu totii ca modul in care ne antrenam s-a schimbat. Nu mai alergam de unul singur nici macar virtual. Prietenii vad pe unde umblam, ne pot monitoriza performantele, ne sustin sau ne urmaresc in direct printr-o gramada de servicii de localizare si social sharing. In plus, chiar si pentru noi este mai usor sa ne tinem astfel o evidenta nu doar a antrenamentelor ci si a turelor montane, concursurilor la care am participat, etc
    Acum e momentul sa cream un cont pe http://www.earndit.com si sa conectam la el unul din serviciile de mai sus, evident, pe cel care ne inregistram activitatile. O sinteza a acestor servicii accesibile pentru sportivii din Romania o gasiti in imaginea de mai jos. O lista completa a serviciilor care se pot conecta o gasiti la http://www.earndit.com. De aici, lucrurile merg singure. De cate ori facem miscare si o inregistram pe GPS, ea se stocheaza online si zilnic sunt transmise date catre earndit.com. In functie de cat am alergat sau pedalat sau plimbat, primim puncte pana la un maxim de 60 puncte/zi. Un check-in cu foursquare aduce 15 puncte (sau 20 daca esti primarul locatiei), o alergare de 8 km aduce cca 50 de puncte, si tot asa… Cu punctele stranse puteti face diverse lucruri: cumparati sanse la o tombola cu diverse bunuri pentru sportivi (alimente, haine, incaltaminte, etc.), cumparati vouchere valorice pe diverse site-uri (bijuterii, echipament sportiv, batoane, etc.) sau -varianta propusa de noi- le donati unor cauze nobile (campanii de vaccinari, sustineti copii saraci din Africa si Asia sa mearga la scoala sau chiar le donati o gaina ouatoare sau o capra! Prin urmare nu mai stati pe ganduri, gainile si caprele va asteapta la miscare 🙂
    Succes si spor la antrenamente!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s