In lumea basmului, pe carerile ascunse a Pietrei Craiului

Publicat pe Actualizat pe

In lumea basmului, pe cararile ascunse a Pietrei Craiului

Padina Lancii – Poiana Inchisa – Braul Rosu – Cerdacul Stanciului

      Data: 20-21.08.2011
      Zona: Piatra Craiului
      Traseu: Plaiul Foii – Saua Tamasel – Umerii Pietrei Craiului – Padina Lancii – Poiana Inchisa – Marele Grohitis – Braul Rosu – Valea Urzicii – Cerdacul Stanciului – Refugiu Spirlea
      Trupa: Stefana, Alina, Corina, Caba
      Foto: Corina Fodor
     „Dor de Crai!” O chemare persistenta in mintea si sufeltul oricarui montaniard care a parcus cu adevarat traseele Pietrei Craiului. Brauri suspendate, poteci firave nemarcate, saritori si zone stancoase expuse, refugii ascunse, flori deosebite (Flori de colt si Garofita Pietrei Craiului), capre negre, izvoare bine „tainuite” care te fac sa intelegi valoarea adevarata a apei (echivalentul aurului in lumea reala)… toate acestea si nunumai fac din acest munte un loc de basm.
       Craiul „te ademeneste” prin aerului lui misterios, si oricat ai parcurge cararile lui, de fiecare de impresioneaza si te farmeca prin spendoarea si dinamismul lui. Am plecat spre Crai sambata in formatie de 4 oameni. Alegem un traseu superb, care l-am mai facut acum cativa ani buni. Fiecare portiune din ruta aleasa imi aduce aminte de anumite situatii si de oamenii dragi cu care am fost pe acolo (Mihai Constantenec, Florin Constantenec, Mihai Rusu, Corina Fodor, Cristi Ionescu…).
       Savuram traseul care, odata ajunsi in Poiana Tamasel , ni se deschide in toata spendoarea. Urcam pe firul Padinei Lancii unde calcarul alb iti da o placuta senzatia de puritate. Trecem pe rand si cu grija de cele 3 saritori care „strajuiesc” acest traseu. La intersectia cu Braul de Mijloc suntem intampinati de florile de colt, anul acesta fiind unul foarte bogat in minunatele si rarele flori.
     Urcam ultima saritoare si ajungem in Poiana Inchisa. Aici mai este un cort a unei familii din Zarnesti. Montam si noi cortul intr-un loc micut si ne bucuram de peisajul de vis oferit de peretii ce strajuieste poiana. Nici privelistea oferita de „fereastra” de la ora 3:00 nu este ceva de ratat. 🙂 Izvorul de aici este o mina de aur. Apa rece de aici face ca dimineata sa fie in poiana peste 15 capre negre care de care mai curioase, apropiendu-se de noi pana la 4-5 m.  Corina a incercat sa doarma afara, dar pe la ora 2:30 a intrat si ea in cort. Dimineata ne incalzim la razele soarelui iar calumul de aici parca nu ne lasa sa mergem mai departe. Totusi ne facem curaj si coboram spre Marele Grohotis. Lasam rucsacii si intram pe Braul Rosu, o zona idilica si foarte retrasa. Poteca serpuieste printre stanci si trece peste pinteni inierbari.
Flori de colt
Doar jnepenisul des ne trezeste din „mirajul” muntelui. Coboram pe Valea Urzicii si ne oprim pentru cateva minute la Cerdacul Stanciului.
   Recuperam rucsacii si plecam spre Spirlea. Analizez fiecare parte a potecii caci pe aici trece maratonul Pietrei Craiului. Deja ma dor genunchii si gleznele cand ma gandesc cum o sa fie in concurs. Un track dur si tehnic… care sunt sigur ca nu se va lasa fara durere :(. Dar o sa-l incerc! Asta e planul! Sper sa fiu sanatos!
    Pe la ora 20:00 ajungem la masina, si la ora 00:45 intram in casele naostre.
O tura… asa cum trebuie!
O tura de suflet, o tura in care poti sa te regasesti si te poti „incarca” la maxim!
Poteci insorite!

3 gânduri despre „In lumea basmului, pe carerile ascunse a Pietrei Craiului

  Anamaria a spus:
  26/08/2011 la 11:44

  Foarte frumos ai descris Piatra Craiului. Ai dreptate, e o minunatie de munte.
  Frumoasa tura.

  dianthus2rt a spus:
  26/08/2011 la 18:35

  Splendid!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s