Iesire caritabila Remetea, M-tii Trascau

Publicat pe Actualizat pe

Iesire caritabila Remetea, M-tii Trascau

    Data: 21.05.2011
    Locatia: M-tii Trascau, Remetea (Coltii Trascaului)
    Scopul: iesire la munte, in care ATE Dianthus a dus  7 copii din familii cu pozibilitati financiare reduse
    Trupa: 23 de persoane
     Foto: Florin Capalnean si Corina Fodor
     Dupa cum Dianthus a promis, in urma Crosului Binder, din banii adunati din inscriere si donatii , sambata s-a plecat cu 7 copii la munte. Copii sunt foarte cuminti si fac parte din familii cu pozibilitati materiale reduse, incat am spus sa le oferim o zi deosebita in natura.
      Zis si facut! Ajutati de Eleonora Patrui, o iubitoare a naturii si miscarii, la ora 8:00 dimineata toata lumea este imbarcata in microbuz si pe la 10:00 suntem in Zona Remetea. Vremea este splendida inca prea cald pentru mine :). Am luat cu noi si echipamentul de catarare asa ca impreuna cu Florin si Christine deviem de la traseu in cautara unei zona de 10 trasee in preajma „Grotei cu trei intrai”. Grota este foarte mare si spectaculoasa insa traseele de escalada nu le-am gasit desi am cautat pe toti peretii din zona. Am urcat destul de pieptis pana in creasta, unde, si daca ne-am fi inteles, nu ne-am fi sincronizat asa bine. Copii tocmai acolo se oprisera si Corina si Aurica ii vegheau constiincios.
Zmeoaica
       Copiilor le-a placut foarte mult si s-au bucurat de peisaj mai ales pe varf si la coborarea din Valea Mare. Peretii spectaculosi de calcar ne-au furat ce-i drept si noua priviriile, mai ales ca doream sa cataram umpic. Gasim in cele din urma un traseu accesibil noua, viitorilor mari cataratori 😛 si uite asa am pus o mansa intr-un traseu (Iskola) de 40 de m, cu gradule de 4+ :D. Cum timpul ne presa, a catarat Christine si Flo cate o tura si  fuga la vale.
       Singura problema, ajunsi jos, a fost ca Florin nu isi mai gasea amaratul ala de telefon… cred ca-i zice IPhone 4.:P Disperat il localizeaza prin satelit utilizand internetul. Apare in creasta 🙂 HA! Noi l-am folosit in zona de escalada asa ca trupa pleaca sa viziteze cetatea de la Coltesti iar eu cu Flo urcam din nou in cautarea jucariei.
       Reusim sa sunam si cu greu se aude apelul. Dar de unde suna!? Ne uitam in sus in zona traseulul. Pe la jumatatea lui este un mic jgheab inierbat! Acolo trebuie sa fie. Flo face pe super cataratorul si printre boscheti, transpiratie si emotii ajunge la telefon in timp ce soneria suna ceva de genu: „Cine vrea pestisorul?… Foca vrea pestisorul….!!!! Fishiiiii Fishiiiii”. Oricum o faza de comedie ;).
       Cum toate se termina cu bine, am recuperat telefonul, ne-am adapostit de ploaie sub un pom, hidratandu-ne cu o bere pana am fost recuperati cu masina. Dupa bine-meritata placinta de la Blaj am ajuns si noi acasa pe la ora 22:00.
       O iesire deosebita pentru niste copii deosebiti!
       Deabea astept sa iesim cu cortul… 😉

3 gânduri despre „Iesire caritabila Remetea, M-tii Trascau

  Szabi, Boloni a spus:
  24/05/2011 la 19:50

  Foarte frumos. Va doresc sa puteti repeta cu cat mai multi copii. Poate asa o sa trasmiteti si lor un pic din „virusul” muntelui si cine stie poate o sa tina „boala”. Cand o sa intrebe cineva…Ce vrei sa fii cand o sa cresti ? ..sa nu zica numai de manelist sau fotbalist :).

  Cu stima,

  Szabi

  Feri a spus:
  25/05/2011 la 08:07

  Super tare ! Imi pare extra rau ca nu am putut participa ! 🙂

  Lizuca a spus:
  27/05/2011 la 11:55

  Nobil gestul vostru, la cat mai multe astfel de iesiri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s