Plimbarica in Salina de la Turda si Cheile Tureni

Publicat pe Actualizat pe

Plimbarica de duminca in Salina de la Turda si catarare in Cheile Tureni

    Data: 17.04.2011
    Zona: Salina Turda si Cheile Tureni
    Scop: escalada
    Trupa: Flo, Corina, Cata, Akos, Delia, Szobi, Raluca si surioara ei
     E din nou duminica asa ca plecam de acasa. De aceasta data alegem ceva mai aproape de Akos si  plecam spre Turda in cheile Tureni. O locatie noua pentru noi, si daca e ceva nou si se lasa cu escalada cu atat mai bine.
     Flo propune sa vizitam si salina de la Turda, si nu avem cum sa ii refuzam cererea. Eu fusesem in salina acum… multi ani.. pe cand nu era modernizata, asa ca orice noua experienta e foarte bine venita. Plecam dimineata pe la 7:30 si la ora 9:10  intram in Salina. E ceva frumos care merita vazut. Parca ai fi intr-o lume din alt timp. Bineinteles, parerile sunt impartite, dar oricum nu toata lumea poate fi multumita 😛 (cel putin la romani)!
                             Ne dam cu barca pe lacul salin unde Cata si-a etalat talentul de vaslas… radem… glumim… ne „incarcam” si la ora 11 ne intalnim cu Akos la intrarea in Chei. Turenii sunt o zona linistita si plina de trasee de escalada. Am catarat in Zona Tancurilor, unde am incercat un traseu de gradul 6 (Poseidon) apoi Delia ne arata cum se catara :D, urcand cap intr-un traseu de 8 (Bin Laden) „umilindu-ne” cu indemanarea si tehnica ei.
             Ne mutam in zona Grotei unde incercam ceva trasee surplombate. Acum, daca tot suntem aici imi incerc noua scarita, Fifi-ul si carligul :P. Dupa ce „imi prind urechile in tehnica”, cu ultimele puteri , ajung in top. Experienta este interesanta de a merge surplombat la scarite. Stiu ca nu se mai parctica acest gen de catarare… dar eu zic ca e bine de cunoscut macar cu ce si cum se mananca.
       Terminam ziua  in ceva trasee mai usoare de ~ 6. A fost o zi incarcata si foarte placuta intr-o zona splendida, un paradis pentru cataratorii clujeni si nu numai. O sa mai revenim pe aici 😉
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s