Ski la Madaras-Harghita

Publicat pe Actualizat pe

Fie afara cat de frig, noi la ski iesim un pic!

     Data: 24.01.2009
     Zona: Madaras – Harghita (de la Odorhei spre Gheorgheni, apoi 10 km dr. de macadam)
    Participanti: Oli (sofer), Corin si Silviu
        Desi s-au anuntat friguri mari, noi nu puteam sa ratam ocazia unui ski, si unde sa mergem, decat unde este mai… frig, adica in zona secuimii. Alegem de data asta zona Madaras. Corin mai fusese acolo, dar acum multi ani, pentru noi era curiozitatea descoperirii unei noi zone. Auzisem ca se dezvolta binisor si are potential, deci trebuie sa il si verificam.Madaras
        Plecam sambata dimineata la 7:40 din Medias, cu „Merțan-ul” lui Oli. Prin Cristurul Secuiesc drumul e praf, asa ca o lasam incet. Dupa Odorhei facem stanga spre Gheorgheni, mai mergem vreo ~20 km si apoi facem dreapta pe un drum foretier. Indicatoare sunt, dar in ungureste, adica intr-o limba necunoscuta noua. Zapada este peste scutul masinii. Cuplam 4*4 si urcam indarjit. Dupa vreo 8 km drumul se infunda. :)). Deci nu e bine! Ne intoarcem si gasim drumul forestier ce urca cu adevarat spre zona schiabila. Taxa de drum este de 7 lei; asta pentru mentenanta in conditii ok a drumului.  Drum pe care nu poti sa urci fara lanturi sau masina 4*4.
        La ora 9:45 suntem pe partie echipati. Sunt doar -13 grade Celsius afara, arata masina, plus factirul vant care inca bate destul de bine. Luam bilete, 40 lei pe zi si la ora 10:00 incepe sa mearga si teleschiul.
       Cateva date utile:
Partie
Dificultate
Lungime
Nocturna
Transport cablu
Sugo
mediu
800 m
nu
teleski
Kicsi Mihaly
usor
300 m
nu
teleski
Nagy Mihaly
greu
650 m
nu
teleski
Tarife 2009 – 2010:
   – Abonament zi – 40 RON
   – Abonament 1/2 zi – 35 RON
Program: zilnic intre orele 10-16
   Altitudine max: 1615 m
   Distante: la 36 km de Odorheiu Secuiesc (Odorheiu Secuiesc – Bradesti pe drumul 13A, Bradesti – Zetea – Sub Cetate – Izvoare – Hargita Madaras)
   Teleschi: 0745-522.163, 0788-155.878
Webcam gasiti la adresa: http://85.186.19.135/cgi-bin/guestimage.html
        Zapada este buna si rapid incercam sa descoperim zona. Eu prefer zonele  de langa partie si prin padure, unde zapada a fost viscolita si este mare. Turele curg si incep sa epuizez din trasele dragute de offpiste. Dupa cateva ture prin aceeasi zona incepi sa atingi crengile si bustenii cazuti, asa ca trebuie descoperite alte zone. Padurea e destule de deasa, dar cu umpic de curaj te poti strecura printre copaci binisor.
        Facem o pauza de vin fiert si mai tragem cateva ture bune pana la ora 16 cand telescaunul se opreste. Ne reculegem din nou la un vin fiert sau ceai si o luam spre casa.
        O tura frumoasa, toata lumea a fost de acord ca zona promite si se va extinde in continuare. Merita mers pana acolo! O varanta draguta e sa dormi sus in zona partiei.
Sa auzim numai de ture adevarate!
 

2 gânduri despre „Ski la Madaras-Harghita

  Anamaria a spus:
  01/02/2010 la 11:21

  Bravo iubire!

  gal a spus:
  08/04/2010 la 11:39

  Intradevar e super tare acolo sus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s